Петър Мицин не скри радостта си след спечелената европейска титла при мъжете до 23 години в плуването на 400 метра свободен стил на първенството на Стария континент до 23 години в Дъблин. 

Пред организаторите на надпреварата 17-годишният талант обясни, че не е очаквал толкова добро представяне във финала, защото през последните няколко дни не се е чувствал добре.

Припомняме, че възпитаникът на Николай Вакареев спечели три европейски титли преди месец на шампионата в Белград за юноши, подобрявайки и световния рекорд за юноши на 400 метра свободен стил (3:44.31 мин.).

"Мисля, че направих наистина добро плуване. Не очаквах да съм толкова бърз, защото в предишните дни не се чувствах особено добре. Много съм щастлив, че съм първи на европейското първенство до 23 години", коментира Мицин.

Във финала на 400 метра свободен стил талантливият българин изпревари ирландеца Даниъл Уайфен. "Опитах се да поддържам темпото му и се радвам, че имах шанса да се състезавам срещу него. Много съм щастлив, че нещата се получиха така, както трябваше", коментира Петър Мицин.