Голямото шоу наближава. Остават часове до бенефиса на един от най-големите ни спортисти – Йордан Йовчев. Повече от 10 хиляди души ще станат на крака, за да аплодират за последно великият българин. Гала-спектакълът е в събота (23 февруари) в зала “Арена Армеец”, ден преди Данчо да стане на 40 години.

"Нека приемем това, което предстои да се случи утре, като нещо позитивно. Нека никой не се натъжава и не го приема като край, а по-скоро като начало не на една, а на няколко кариери. Всички, които побързаха да изкупят билетите за местата в залата, заслужават ние да им върнем жеста. Надявам се да поднесем шоу, което скоро няма да бъде забравено. Организацията е на много добро ниво и въз основа на това, което гледах на тренировките, мога да гарантирам, че всичко ще премине чудесно”, каза спортистът.

“Разпродадени са всички 10 хиляди билета. Много хора ми се сърдят, защото не мога да им дам пропуски, но и те се изчерпаха”, допълни Данчо Йовчев на днешната пресконференция преди голямото събитие. В шоуто, което ще бъде с продължителност 85 минути, ще участват над 150 души.

"Ще ми се да видя и много деца, не само на сцената, но и на трибуните. Една от мечтите ми е именно най-малките да се насочат към нашите спортове. Ние не сме комерсиални, подобно на спортовете, които наблюдаваме всеки ден по телевизията, но това не означава, че им отстъпваме по нещо. Ще се радвам да виждам все повече и повече деца в залите за гимнастика, аеробика, акробатика и т.н. Това, което ще видите утре, не бива да се възприема като състезание. Такъв елемент няма. Всеки ще демонстрира това, в което е най-добър. Дори и да има грешки, те ще бъдат толерирани. Нека спортът е удоволствие за всички. Нека те успяват макар и за час-два да избегнат тежкото си ежедневие, за да може да живеят по-добре. Ако харесате шоуто, ще организираме и още едно", каза още Йовчев.

Освен атрактивни изпълнения от спортистите, зрителите в "Арена Армеец" ще бъдат забавлявани от най-популярните български музиканти, сред които Орлин Павлов и Поли Генова. Билетите за бенефиса, които вече са изчерпани, са с цени от 10 и 15 лева, а приходите ще бъдат дарени за развитието на детско-юношеския спорт.

Президентът на международната федерация по гимнастика Бруно Гранди няма да успее да присъства. Босът е ангажиран, а и му предстои операция на бъбреците, уточни още Йовчев./БЛИЦ