Плувен клуб Олимпия организира за трета поредна година турнирът „Цветница”, който ще се проведе на 16 и 17 април в София на басейн  „Спортната палата” - 25метра с пет коридора и електронна измервателна уредба. Организаторите и спонсорите на проявата отново са осигурили предметни и парични награди за най-добрите състезатели и треньори.

Над 200 деца от цялата страна ще вземат участие разделени в две групи: родени 2004/05 и 2006/07 година.  

Всеки клуб има право да участва с общо 16 състезателя независимо от техния пол и възраст. Един отбор може да участва в дадена дисциплина с максимум трима състезатели от всяка възрастова група,и всеки състезател има право на 4 индивидуални дисциплини и две щафети.

Щафетните плувания ще бъдат по един отбор от клуб, съставен от състезатели от всички възрасти (9-12 год.) без значение годината на раждане. Сериите ще се провеждат по време и без значение на възрастта. Класирането ще бъде отделно за двете групи.

Първите трима победители от всяка възрастова група и пол ще бъдат наградени с медали и предметни награди осигурени от организаторите.
По таблицата на ФИНА ще бъдат определени тримата най-добри състезатели в отделните възрастови групи, като ще получат награди и купи.

Състезанията започват в събота от 9:00 часа и ще продължи през целия ден. Награждаването и церемонията по закриването на турнира е в неделя около 11:30 часа.