Българинът Александър Владимиров ще се боксира за титлата европейски шампион за професионалисти на Световната боксова асоциация - Европа в категория суперпетел (до 55,338 килограма) срещу Али Алаб от Франция. Двубоят в 12 рунда ще бъде тази събота в Маракеш.

"Отивам в Маракеш да победя французина", заяви лаконично Владимиров преди заминаването си за Мароко.

"Настроени сме оптимистично - и Сашо, и аз", малко по-словоохотлив бе неговият личен треньор Борислав Бояджиев, който ще бъде в ъгъла на българския боксьор в мароканския град.

"Единственото, което малко ме притеснява, е публиката. Французинът Али Алаб е от арабски произход и е нормално той да бъде фаворит на местните боксови запалянковци. Колкото до Али Алаб - познаваме го добре от аматьорския ринг и от неговите мачове с Детелин Далаклиев, в които Далаклиев обикновено побеждаваше", каза още Бояджиев.

Александър Владимиров е роден на 31 март 1980 година в Плевен. Той е бивш капитан на българския национален отбор по бокс и има сериозни успехи на аматьорския ринг - европейски вицешампион в категория до 51 килограма в Перм (Русия) през 2002 година и носител на два бронзови медала в същата категория от световните първенства в Белфаст 2001 и в Банкок 2003. /БЛИЦ