Българката Габриела Антова стана европейска шампионка по шахмат за момичета до 8-годишна възраст в Суботица. Габриела Антова спечели златния медал, играейки шахмат в стил "Боби Фишер" - с 9 точки от 9 възможни, тоест с 9 победи в 9 партии, предава БТА. Малката европейска шампионка е ученичка във втори клас на 32-ро училище "Свети Климент Охридски" в София.
 
"Габриела е много талантливо дете, просто супер, твърди нейният личен треньор Стефан Стойнов. - Занимава се с шахмат едва от година и половина, но има невероятен напредък. Просто Габи има 1000 качества, дадени и от природата. За титлата трябва да благодарим и на директорката на 32-ро училище г-жа Костова. Тя ни отпусна помещение в училището, където работя с млади шахматисти."
 
Габриела Антова е абсолютна шампионка на София за нейната възрастова група на всички видове шахмат - блиц, ускорен и класически, член е на клуб Шах 21 с президент д-р Михаил Илиев. Семейство Светлана и Андрей Антови живее в Люлин 5. Бащата Андрей Антов е счетоводител, а майката Светлана Антова е банков служител. Габриела има брат на 3,5 години, който се казва Борис./БЛИЦ