Националният отбор на България се класира на финала на турнира Евро Т20 по крикет в Будапеща (Унгария), съобщиха от родната федерация. В полуфиналната среща националите надиграха убедително силния тим на Сърбия със 7 уикета.
 
В първия ининг западните ни съседи бяха ограничени от успешната игра на българските боулъри. Най-добър за България бе Реджеб Али Хан взел цели 6 уикета на съперника, три от коити паднаха един след друг. С това си постижение българският крикетьор е основен претендент за най-добър боулър на турнира, като до този момент той е взел цели 15 скалпа на противника в изиграните четири срещи до момента.

Сърбите записаха скромния сбор от 75 ръна при всички отстранени 10 батсмани. Вторият, българският, ининг премина без особено илнинапрежение за нашия тим, в който целта от 76 ръна бе достигната без проблеми още в 12-ия оувър, с главната заслуга отново на Паркаш Мишра.

Така след победата над Сърбия българският национален отбор излиза в големия финал в събота срещу победителя от втория полуфинал, който ще противопостави по-късно днес домакина Унгария срещу Хърватия.