Българският национален отбор по хокей на лед за жени започна със загуба участието си на световното първенство в Дивизия III Група „А“, което се провежда в румънския град Брашов. В първия си мач на турнира нашите момичета отстъпиха на Хонконг с 2:6.

Стефани Стоянова завърши с гол и асистенция за България. Жасмин Димитрова също беше точна. С голови подавания се отличиха още Андрея Коцева и Симона Аспарухова.

Рене Нджи завърши с по три гола и една асистенция за азиатките. Естел Ип добави две попадение и едно голово подаване. Катрина Ченг също се разписа. Шарлийн Уонг блесна с три асистенции.

В другите мачове от деня Литва разби Естония с 6:0 след четири гола на Клара Мюлер, а Украйна се наложи над домакина Румъния с 4:0.

Днес България играе с Естония от 13:00. След това са мачовете Украйна – Хонконг и Литва – Румъния. Във временното класиране Литва, Хонконт и Украйна делят първото място с по 3 точки, а след това са България, Румъния и Естония, които нямат спечелен актив. Завършилият на първо място на световното първенство се класира в по-горна дивизия, докато шестият в класирането изпада в по-долна група.