Всички най-силни и класни сумисти ще участват на Световните игри за неолимпийски спортове в Тайван. Схватките при мъжете и жените в в Каошиунг ще бъдат на 17 и 18 юли. България ще се представя от най-титулуваният Петър Стоянов – Вожда и Анна Методиева. Делегацията ни заминава в началото на следващата седмица.

Станаха ясни съперниците на Вожда и Анна съответно в тежка и лека категория. Битка между Вожда и Биамба е напълно възможна и в Тайван. Последните години това е най-големият съперник на българина, като през май на турнир в София Вожда го повали и заслужи златото при тежките. Биамба е носител на световните титли за 2006 и 2007 година.

При лека категория за жени България ще бъде представена от световната шампионка за 2008 година при девойките Анна Методиева. Освен нея останалите седем най-добри сумистки на планетата, участващи на турнира в Тайван са Воробиева – петкратна световна и петкратна европейска шампионка, Бойкова от Украйна, която е носителка на злато от световно и европейски, италианката Паола медалистка от двата най-големи форума и третата на последното Европейско първенство полякиня Мургава.

В Тайван за Вожда и Анна ще викат президентът на федерацията доц.Николай Димитров и изп.директор Лили Кънева./БЛИЦ