Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков прие в кабинета си Иван Абаджиев, по повод неговата 80-годишнина.

Легендарният български щангист и треньор на националния отбор по вдигане на тежести бе придружен от Александър Крайчев, сребърен медалист от Мюнхен през 1972 г. Абаджията получи от министър Нейков почетен плакет за изключителен принос в развитието и успехите на българския спорт и джобен часовник с позлатен герб на капака.

На срещата, която се състоя в кабинета на министър Нейков, присъстваха заместник-министърът на спорта Лазар Каменов и изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов, който също поднесе почетен плакет на легендарния тежкоатлет.

"От срещата с г-н Абаджиев научихме много неща. Все пак той е треньор на XX век. Създал е 12 олимпийски, 57 световни и 64 европейски шампиони. Помагал е на целия български спорт. Готов е със същата енергия да работи за любимия спорт, който му е в сърцето", каза министър Нейков.

"Българските щанги боледуват. България трябваше да падне ниско долу, за да се разбере, че не е това пътят, по който е тръгнала. Няма подготвени тежкоатлети", така г-н Абаджиев коментира положението в родната тежка атлетика.

http://mpes.government.bg/Documents/PressCenter/News/Abadjiev/_MPS0294.JPG