Състезателките от ансамбъла по художествена гимнастика се прибраха от Казан (Русия), където спечелиха нови три медала в състезание от Световната купа. Нашите чаровни момичета в състав Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Христиана Тодорова спечелиха бронз в многобоя, сребро за съчетанието с ленти (17,950) и бронз в съчетанието с бухалки и обръчи (17,700). Гимнастичките се прибраха от Русия и от днес заминават на лагер в "Спортпалас" във Варна. Грациите нямат никаква почивка, тъй като им предстои изключително важно световно първенство (7-13 септември) в Щутгарт.

"Беше много тежко състезание чисто психологически. Момичетата успяха да си изиграят чисто изпълненията, от което съм доволна. Направихме две поредни добри състезания - в София и Казан, от които спечелихме шест медала, а според мен това не е малко. Намираме се в добра форма преди Световното в Щутгарт. Ще бъде тежко световно, дори по-силно от Олимпиада", заяви на Летище София при прибирането си треньорът на ансамбъла Ина Ананиева.

"Колкото и да коментират, че нас са ни ощетили или рускините са ги подкрепили, те са изключително силен и качествен отбор. Не че ние не сме, но към този момент това е положението. Сега заминаваме на лагерл на Спортпалас във Варна, за да се подготвим на спокойствие за Световното. В последните две седмици от подготовката ще наблегнем изключително на психологическата подготовка на момичетата", добави специалистката.

ПОДКРЕПЕТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГИМНАСТИЧКИ В ЩУТГАРТ




2.jpg