Олимпийският шампион по фигурно пързаляне Алексей Ягудин призна, че е имал проблеми с алкохола. 39-годишният руснак разкри, че е бил спасен от порока от своята треньорка Татяна Тарасова.

„През 2003 година имах чувството, че летя. Постоянно бях по гуляи. Стигна се до момент, в който сутрин се събуждам и нищо не помня, не мога да осъзная къде се намирам и какво се случва“, разказа олимпийският шампион за 2002 година.

Заради пиянството си руснакът има проблем със своята треньорка Татяна Тарасова, с която започва работа още през 1998 година. Именитата специалистка привиква фигуриста на сериозен разговор заради пиянството.

Ягудин признава, че при спортистите е обичайно да отпразнуват края на турнирите. В един такъв случай той се напил безпаметно и Тарасова го отмъкнала до стаята, а когато се събудил сутринта, тя все още била там.

„Направих се, че все още спя, за да избегна гнева й“, разказа Ягудин.

Четирикратният световен и трикратен европейски шампион е категоричен, че вече няма проблем с алкохола. Той е примерен съпруг и баща. В момента си позволява по една или две чаши вино вечер, но само в случаите, когато на следващия ден няма неотложни ангажименти.