Българският боксьор Александър Александров спечели квота за участие в категория до 49 килограма на летните олимпийски игри в Лондон. Тази вечер в четвъртфинална среща в категория до 49 кг на квалификационния турнир Памперса победи убедително по точки Валери Кирма (Молдова) и се класира за полуфиналите, с което спечели и визата за Лондон 2012. След последния удар на гонга петимата странични съдии записаха 12:4 точки за Александър Александров.

Буквално минути след победата на българската "муха" президентът на родната федерация по бокс Красимир Инински каза за БТА от залата в Трабзон: "Сашо беше безапелационен! С много рутина, ум и класа той наложи своя стил на игра и от първата до последната секунда на мача, казано на боксов жаргон, не оставяше молдовеца да диша. Пак повтарям - безапелационна победа, спечелена с класа"

На полуфиналите в петък Памперса ще се боксира с Мануел Капаи (Италия). В другата полуфинална двойка в най-леката категория ще се срещнат Патрик Барнис (Ейре) и Фарсад Пехливан (Турция). Полуфиналистите в категория до 49 килограма вече са си осигурили визи за Лондон 2012.

Късно тази вечер на ринга ще се качи още един български боксьор - в категория до 91 килограма Тервел Пулев ще има за съперник Уорън Бейстър (Англия).