Парламентарната комисия за борба с корупцията прекрати производството срещу Българската федерация по шахмат (БФШ) и е уведомила за това окръжната прокуратура, съобщиха от централата на древния спорт.

Разследването срещу БФШ бе провокирано заради обвинения на група състезатели и деятели за финансови злоупотреби от страна на ръководството на федерацията, пише в. "Труд".

"Това е поредното доказателство, че обвиненията в корупция срещу федерацията са безпочвени, част от клеветническа кампания, целяща уронването на доброто име на БФШ и нейното ръководство и обслужваща чужди интереси - се казва в позиция на централата. -

Това решение подкрепя и правотата на мотивите на управителния съвет на БФШ, който лиши от състезателни, съдийски, организаторски, клубни и треньорски права лицата Методи Стойнев (за срок от 3 години), Кирил Георгиев (3 години) и Симеон Стоичков (5 години).

Да припомним, че вече две независими проверки на БФШ, направени от инспектората на Министерството на младежта и спорта не откриха никакви нарушения."