Петима наши борци ще спорят за титлите на турнира по борба „Дан Колов – Никола Петров“ в столичната зала „Левски София“.

В свободния стил Рамазан Рамазанов, трети на Евро 2020, се наложи над иранеца Язданичерати със 7:6 и утре ще излезе за златото срещу турчина Сервет Коскун при 70-килограмовите.

Ахмет Батаев пък се справи с молдовеца Андриян Гросул (Молдова) с 9:2 и на финалите ще излезе срещу иранеца Арашк Мохеби в категория до 92 кг.

Георги Вангелов, пети на олимпийските игри, обаче загуби от азера Интигам Вализада с 1:2 и утре ще спори за бронза при 61-килограмовите. Срещата бе напрегната и предизвика много недоволство от трибуните срещу съдийски отсъждания.

В класическия стил също двама национали пробиха до финалите.

Абу-Муслим Амаев (63) се наложи над Абдурахман Алтан (Турция) с 5:0 и в решителната схватка ще има за съперник Храча Погосян (Армения), трети на световното до 23 г.

Константин Стас пък победи с технически туш 10:0 за 1,45 мин японеца Кая Йошида и за титлата ще излезе срещу иранеца Шахин Мофрод при 72-килограмовите.

И двамата ни полуфиналисти в категория до 82 кг – Росиан Дермански и Светослав Николов загубиха и утре ще спорят за бронза.

При жените Мими Христова се наложи с технически туш 10:0 над казахстанката Албина Кайргелдинова с 10:0. И в събота ще излезе за титлата срещу японката Наоми Руике.

Финалите са от 18 ч и ще бъдат предавани пряко по телевизия b1b.box.

Утре от 10,30 ч стартират националите ни в останалите категории.