С изключително силна игра Силвия Митева се класира на пето място в многобоя - квалификация на Световната купа по художествена гимнастика в Дебрецен, Унгария. Пред нея са единствено представителките на Русия – Канаева, Кондакова, Димитриева и Луконина.

По изключителен драматичен начин протече състезанието за нашата гимнастичка. В съчетанието си с обръч, непосредствено след първоначалния сигнал, музиката спря, но опитната ни грация продължи да играе под бурните аплодисменти на унгарската публика. След четири изпълнения, Силвия Митева бе поканена отново да изпълни съчетанието с обръч и с перфектната си игра взриви над 2000 зрители в залата, които й станаха на крака.

За вдъхновеното си изпълнение с обръч тя бе оценена от съдиите с 27,625 точки. От тук до края на състезанието всяко нейно участие бе съпроводено с оглушителните аплодисменти на публиката.

За утрешните финали Митева влиза с три трети оценки. Другата ни представителка при жените Мария Матева зае 18-ото място в многобоя и не успя да влезе във финалите. Матева замени в последния момент контузената Моника Минчева и замина за Дебрецен невъзстановена от мъчещия я в последната седмица грип.

Представителката ни при девойките Симона Недялкова остана 9-а и също не успя да се класира за финалите./БЛИЦ