Българският национал Владимир Коев-Пиранята извоюва престижното второ място на международния колоездачен тур Гран При на Краня в Словения. Надпреварата бе от най-високата категория за еднодневни състезания – 1,1, и събра много елитни състезатели от Европа.
 
Пиранята показа отлично майсторско бягане по време на цялото състезание, но в последния момент изпусна победата. От нея го разделиха нищожните 2 секунди в крайното класиране.
 
Топкалаездачът на Хемус Вивело (Троян) бе изпреварен единствено от словашкия национал Матей Гнезда от тима на Адриатика, който постигна време от 4:07:39,2 секунди след него е Владо Коев, изпреварил с близо минута италианеца Оскар Гатто от отбора на ИСД.
 
Гран При на Краня събра елитни отбори от Италия, Словения, Хърватска, Швейцария, Чехия, Колумбия, Полша, Австрия, Сърбия и Израел.
 
Друг български колоездач - Красимир Коев, от Добрич 1905, също се класира втори на Обиколката на Добруджа в Румъния, завършила преди няколко дни. Коев остана само на две секунди от първото място в крайното класиране. Първи е молдовецът Сергей Тветков от Туснад.
 
В международното състезание, което се състоя за 11-и път в околностите на Констанца, участваха 80 бегачи, сред които с отлична езда се отличи нашият Краси Коев - победител в Международната колоездачна обиколка на България през 1998 г. Трети в крайното подреждане е представителят на домакините от Констанца Габриел Горан./БЛИЦ