ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров е дал съгласието си за ампутация на пръстите на ръцете си, ако това застрашава живота му.

Според информация на телеграм канала „112“, лекарите ще премахнат пръстите, ако не успеят да възстановят кръвоснабдяването им и течащата некроза се окаже опасна за живота на 46-годишния руснак.

Счита се, че всички пръсти на ръцете на фигуриста са почернели и нефункционални. Състоянието на двукратния световен шампион се определя като крайно тежко и медиците не рискуват със спирането на апарата за изкуствено обдишване.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Каналът в социалната мрежа уточнява, че Костомаров е отново в съзнание и с нормализирана телесна температура, след като претърпя ампутация на лявото стъпало и пръстите и петата на дясното.

На 7 февруари се появи информация, че лекарите са премахнали и двете стъпала на руския фигурист. Други източници пък твърдяха, че е ампутирано само стъпалото на левия крак.

Първите информации, че Роман Костомаров е хоспитализиран в тежко състояние се появиха на 10 януари. Тогава стана ясно, че той има пневмония, поставен е и в медикаментозна кома и е закачен към апарати за изкуствено обдишване и снабдяване на кръвта с кислород.

Припомняме, че на зимните олимпийски игри в Торино през 2006 г. Роман Костомаров и Татяна Навка спечелиха златен медал в танцовите двойки. В тандем двамата са още двукратни световни и трикратни европейски шампиони.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК