Световните шампиони по борба от първенството в Москва Станка Златева и Михаил Ганев се прибраха в България. Двамата кацнаха преди минути на Летище София, получиха венци и цветя, а доста фенове, роднини и приятели ги чакаха за поздравления. Третият ни световен шампион от първенството в руската столица е Христо Маринов.

“Много съм щастлива, спокойна съм, че се прибрах. Всеки очаква от мен титла, напрежението ми е в повече, всички искат да стана шампион. Не мога да кажа, че тази титла е по-различна от останалите три. Посвещавам я на Симеон Щерев, който вярва и държи на нас, в каквото и положение да се намирам. Той ми каза, че аз съм човекът, който трябва да стане №1.

Не знаех до последно, че ще участвам, бях на легло и антибиотици. Екипът във ВМА се погрижи много добре, ако не бяха лекарите, може би нямаше да стигна до световното първенство”, каза четирикратната шампионка Станка Златева.

“Донякъде световната титла ме изненада, отидох там за медал. Когато излязох на финала, целта ми беше да се боря за злато. Целта от доста време е една, Олимпиадата. Тази титла означава много, тя е задължение. Посвещавам успеха си на хората, които вече не са между живите – на баща ми и на Мартин Лазаров (б.р. – загинал след катастрофа през юли, бивш борец), както и на всички, които ме подкрепяха”, каза Михаил Ганев./БЛИЦ