Сребърният олимпийски медалист Испания продължи с доминацията си над Англия в мачове на световни първенства и се наложи над европейския шампион с 2:0 в последната среща на двата тима в груповата фаза на Мондиала в Индия.

С този успех испанците записаха петата си победа над англичаните в седмия мач между двата тима на планетарни шампионати. Англия е записала един успех, а една среща е завършила наравно.

Пау Кемада (35-ата минута) и Едуард Тубау (64-ата) вкараха двата гола за успеха на отбора на Испания, който зае третото място в Група “В” с девет точки.

Англия вече си бе гарантирал участие на полуфиналите на световното първенство и твърде вероятно ще бъде последван от австралийците, които имат по-добра голова разлика и мач по-малко от испанците.

За да се класира на полуфиналите, Испания се нуждаеше от победа над Англия със сериозна разлика и след това да се надява Пакистан да победи Австралия с голяма преднина.

Това обаче не се случи. Успехът осигури на испанския тим участие в мача за пето-шесто място във петък. Единствената надежда за различен изход на класирането в групата е, Пакистан да победи Австралия с 13 гола разлика, нещо което е малко вероятно./БЛИЦ