Защо България е без резервна състезателка на световното първенство по художествена гимнастика, което стартира утре в японския град Китакюшу? Въпросът задават стотици фенове на един от най-обичаните ни спортове след неприятната новина, която узнахме преди часове. Както вече стана ясно, ансамбълът ни няма да участва на Мондиала заради контузия на Лаура Траатс.

Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) даде отговор на питането, след като Илиана Раева и екипът й буквално пощуряха заради реакцията на феновете след долетялата лоша вест.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

БЛИЦ публикува съобщението от БФХГ: 

"ОТГОВОР ОТНОСНО РЕЗЕРВИТЕ 

Понеже смe буквално засипани с въпроси, а освен нас въпроси летят и към делегацията ни в Япония, където на всички е достатъчно тежко, трудно и тъжно, нека ви отговорим!

За да пътува резервата, тя трябва да играе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в едното съчетание. На Олимпийските игри имаше изискване да участват  САМО 5 гимнастички. Камелия Стоилова пътуваше, както и Татяна Воложанина, обаче те бяха с отбора ДО ВЛИЗАНЕТО В ОЛИМПИЙСКОТО СЕЛО! За да може, ако нещо се случи с някоя от основните състезателки до влизането в селото, те да влязат! След влизане в Олимпийското село промени в състава не се допускаха! 

До вчера Лаура не е имала проблем да играе. Нашият щаб никога не е мислел да извади една от олимпийските шампионки и да играе с резервна състезателка в едното съчетание, затова и няма резерва с тях! 

За жалост в големия спорт има такива моменти! Случват се!

Не търсете проблеми там, където не са! Обичайте и подкрепяйте момичетата, нека изпратим към всички любовта и положителната си енергия и да стискаме палци Лаура бързо да се оправи, а Боряна и Танчето да играят без грешка!

Благодарим на всички за интереса и загрижеността Ви!

Нека оставим момичетата на спокойствие, заслужават го!

На всички им е много тежко! Утре сутринта Буба и Таня започват борбата, нека ги оставим  да могат да се концентрират и да играят както са подготвени!".

КОНТУЗИЯ СПИРА БЪЛГАРСКИЯ АНСАМБЪЛ ОТ УЧАСТИЕ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО В ЯПОНИЯ Получихме официална информация от БФХГ,...

Публикувахте от Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница в Понеделник, 25 октомври 2021 г.