Рекорден брой участници ще има на традиционния международен турнир по бокс „Странджа", съобщиха от Българската федерация по бокс на пресконференция. На ринга в спортната зала в Пазарджик ще се качат над 150 боксьори от 22 страни, като досега са потвърдили участие 19 страни.

Сборният отбор на Русия пристига с шестима супербоксьори начело с капитана на сборния отбор и европейски шампион от Москва'2010 Егор Мехонцев в категория до 81 килограма. Куба пристига с 13 боксьори, а участие са потвърдили и авторитетни боксови сили като Украйна, Англия, Франция, Италия, Сърбия, Германия, Грузия и др.

За първи път на турнира „Странджа" ще има и бокс за жени - в категориите до 51, 60 и 75 килограма.

„Добри шансове имат Александър Александров, Тервел Пулев, Евгени Борисов, Младен Манев. Всеки един от тях ще се бори за медал. Преценихме, че е по-добре Детелин Далаклиев да си остане в САЩ - няма смисъл да пътува толкова много за един турнир. Далаклиев ще се включи в националния отбор в началото на май и ще започне подготовка за европейското първенство в София през юни", заяви треньорът на националите Петър Лесов.

Евгени Борисов ще участва с болки, тъй като доскоро е имал контузия - разкъсани мускули.