Залата по художествена гимнастика в спортния комплекс "Ялта", откъдето е започнал спортният път на Силвия Митева, ще бъде ремонтирана за 168 000 лева. Това съобщи Десислава Дивчева от спортен клуб "Акро". Проектът е финансиран от Министерството на младежта и спорта, а десет процента от сумата са осигурени от община Русе.

"Рехабилитацията включва подмяна на дограмата, ремонт на тавана, който е пълен с азбест и е вреден за децата. Ще се вдигне и нивото, което е полезно за художествената гимнастика. Стените ще се измажат. Ще бъдат закупени уреди за художествената гимнастика, сред които нов гимнастически килим, а за спортната гимнастика - трамплин и маса за прескок", обясни Дивчева.

Ремонтът трябва да приключи до 15 ноември тази година. Досега в залата не е правено никога освежаване. Дивчева обясни, че част от тавана е бил ремонтиран през 2000 г., когато Силвия Митева е заминала за София, тъй като не е имала подходящи условия да тренира в Русе. На официалния старт на ремонта присъства и кметът на Русе Пламен Стоилов, който заяви, че е радостен от началото на изпълнението на проекта./БЛИЦ