Известната руска треньорка по фигурно пързаляне предизвика сериозен смут в страната, няколко месеца след заминаването си за САЩ.

Официално Тутберидзе е там, за да се види с дъщеря си, която е родена и живее в Америка, но в Русия се появиха слухове, че е избягала зад Океана.

Това е най-дългото й отсъствие от 2020 година, когато тя се завърна в страната на 1 юни заради пандемията от коронавирус.

Липсата й предизвика множество въпроси от страна на фенове и спортни ръководители, а ръководителят на спортния център, в който тренират състезателите й Ренат Лаишев опита да намали напрежението и каза, че Тутберидзе никога не е имала намерение да напуска Русия за постоянно.

"Няма точна дата за завръщането й, но я чакаме. Да, всички са притеснени, но не вярвам да е напуснала Русия за постоянно. Никога не е споделяла такова намерение. Доказала се е като невероятен треньор и мисля, че ще се върне", коментира Лаишев.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Състезателите й започнаха тренировъчен лагер на 6 юни, но с други треньори.

Последната снимка на треньорката в социалните мрежи е ден по-рано с дъщеря й и коментар - "Семейство, не са нужни повече думи", което също подсили твърдението, че е избрала САЩ пред Русия.

С името й се свързват някои от най-големите успехи на Русия във фигурното пързаляне при дамите, макар имиджа й да беше опетнен след допинг скандала с Камила Валиева на Олимпиадата в Пекин.