Огромен скандал се разрази с известната руска треньорка по фигурно пързаляне Етери Тутберидзе. Тя планира пътуване до САЩ, където да наблюдава представянето на дъщеря си Даяна. 19-годишното момиче е родено в Лас Вегас и има американски паспорт, но майка й не се радва на добро отношение зад Океана.

Прочутата треньорка беше предупредена, че няма да може да гледа как дъщеря й се пързаля от директора на спортната пързалка Ребека Стъмп и посъветвана въобще да не пътува до САЩ.

 Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Според информации в Русия американците дори се готвят да арестуват треньорката. Причина за това е големият допинг скандал на последната Олимпиада (Пекин 2022) с руската състезателка по фигурно пързаляне Камила Валиева. Според действащ в САЩ закон всеки замесен в нарушаване на антидопингови правила, може да бъде арестуват в страната или в друга страна по искане на американците.

За това са и огромна част от потребителите в социалните мрежи в САЩ, които наричат Турберидзе "насилник", а някои призовават й дъщеря й да бъде изгонена от Щатите.

Скандалът стигна и до Държавната дума на Русия, където се изказа олимпийската шампиона и съпруга на говорителя на Владимир Путин Дмитрий Песков - Татяна Навка.

Тя нарече случващото се "кошмар" и определи проблемите на Тутберидзе като "истинска лудост".