"Много означава за мен този медал - много труд, много усилия, много рани. Това е най-важният ми медал",сподели Ружди Ружди, който спечели златен медал на България от Параолимпийските игри в Рио де Жанейро

"Никога не съм мислил дали мога да стана шампион, просто исках да взема един медал, но не съм мислил с какъв цвят. Направих един много добър резултат, този световен рекорд и се получи. Усещането е прекрасно. Имах голяма емоция по време на състезанието, исках да дам всичко от себе си. Аз бях първи, първите ми опити бяха много важни и гледах да направя всичко в началото", добави олимпийските шампион.

"Чувството е прекрасно! Нямам думи, много съм щастлив! Посвещавам постижението си на моя треньор, на семейството си и на всички, които ми помагаха. Много се развълнувах, когато чух химна, просто все едно не бях аз, не знам как да го опиша, това трябва да се изживее", каза още Ружди Ружди.

През 2017 година той ще участва на световно първенство за спортисти с увреждания.

"Целите ми са да подобрявам резултатите си. Догодина има световно първенство и искам там да се представя добре" добави той.