Мач между Кубрат Пулев и Олег Платов явно няма да има. Срещата, която щеше да е осма за Кобрата, откакто се премести на профи ринга, бе планирана за 1 май в Олденбург (Германия). Вчера обаче името на Платов изведнъж изчезна от програмата.

"Не, няма да се бия с него. Търсят ми нов съперник. Все още не знам срещу кого излизам", коментира Пулев.

Бившият национал не знае и каква е причината Платов да откаже двубоя за втори пореден път. Още през февруари имаше възможност двамата да премерят сили, но и тогава украинецът се отказа.

"Не го знам защо се е отказал. Вече втори път ми бяга. Уж беше на лагер в САЩ, уж тренираше сериозно. Подготвя се, пък отказва двубой", допълни пред "7 дни спорт" Кобрата.

Платов трябваше да е най-сериозният съперник на Пулев до момента. Украинецът е с впечатляващия актив от 27 победи и само 1 загуба. Освен това Платов е носител на шампионския пояс при младежите в тежка категория, версия Световен боксов съвет (WBC). Единственото му поражение е от 2002 г.

Кубрат Пулев пък бе обявен за един от най-големите таланти при свръхтежките. Кобрата се премести на профи ринга след световното в Милано, като за 7 мача има 7 победи, 5 от които с нокаут. /БЛИЦ