Чилийска щангистка изненадващо роди момченце по време на тренировка в бразилска зала, съобщава Globo.com. 22-годишната Елизабет Поблете не знаела, че е бременна и повикала доктори, когато преди седмица се почувствала зле докато вдигала тежести в Сао Пауло. Чилийката живее в бразилския град.

Поблете преждевременно дала живот на 1,15-килограмово момче. След като излязла от шока, тя кръстила бебето си Ерик Хосе. Майката и детето са в настанени в болница, където новороденото се намира под специални грижи в интензивното отделение. Според лекарите Поблете е била бременна в шестия месец.

“Това е изненада за мен. Преди седмица бях съдия на състезание в Чили и това момиче бе сред участниците. Всичко протече нормално и тя спечели. Видях, че е голямо момиче, едро и силно. Това е всичко, което ми направи впечатление”, заяви Орасио Рейс, треньор в залата, където станало раждането.

Тренировъчната програма и диетата спазвана от жените състезателки по вдигане на тежести може да доведе до нередовна менструация и по този начин бременността да остане незабелязана.

Поблете се състезаваше за Чили по време на олимпийските игри в Пекин през миналата година. През последните месеци тя направи скок в категориите, като се премести от категория до 75 кг в тази над 85 кг./БЛИЦ