ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Скандалите в триатлона и по-специално в Българската асоциация по триатлон (БАТ) не стихват. Наскоро БЛИЦ разтръби за случая с младата шампионка Десислава Лазарова, която странно защо беше зачеркната от БАТ и дори не й беше позволено да участва в държавната купа. Баща й Георги Лазаров разказа ситуацията в подробности и обясни за странното управление на този спорт у нас. 

В продължение на скандала, на редакционната поща на БЛИЦ беше получен много интересен имейл, а подателят твърди, че е написан от Борис Божилов до ръководството на БАТ малко преди те да го назначат за национален треньор. В края Бруно дори отправя заплахи към управата на българския триатлон. 

Къде са парите!? БЛИЦ TV разкрива: Грандиозен скандал с един от най-големите ни спортни таланти! 

"В момента, в който се убедя, че не работите правилно и честно, че пари заминават за глупости или за „куци коне“, че правие глупости, които вредят на спорта, на моя състезател /моите състезатели/, който ми е плюс това роден син, мисля сериозно да Ви опонирам /меко казано/ в медии, ММС, финансови органи и т.н. Просто защото – ще работите срещу сина ми!", пише в писмото на Божилов.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Извиняваме се предварително на читателите за словореда, неграмотността и правописните грешки, но го публикуваме в оригинален вид. 

Още по-интересното е, че по-рано тази седмица излезе интервю с президента на БАТ Драгомир Бояджиев, в което той говори за "етичен кодекс" срещу националната състезателка Десислава Лазарова, а след такъв скандален имейл подобен "човек" се назначава за треньор на националния отбор по триатлон, който ще представлява България по света.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

Здр. Г-да членове на У.С.  
   С течение на дните и месеците от както сте на тези постове за жалост от към наша гледна точка нищо не се случва ! Измина една четвърт от годината ! Последната четвърт е студено и е мъртва и остана едва половината от 2023 г. За някакви изяви. Изпуснахме 2 Европейски купи за юноши, една отложиха ,намирисва ми, че ще изпуснете и следващите форуми....нямаме никаква яснота за какво да се готвим, какво ще финансирате , какви планове да си правим за да сме в топ форма за съотетния форум. Липсва каквото и да е планиране. Липсва яснота – ще има ли тест за Н.О. 04.4 – както беше заложено. Липсва яснота ще има ли лагер на Н.О. 8-18.4 – както беше заложено. 

   Пълното отсвирване на най-добрия, до никакъв положителен резултат не е довело никоя управа, спорт или федерация. В масовия случай – високото спортно майсторство харчи и преразпределя 1/3 от бюджета на дадения спорт, 1/3 е масовката и 1/3 са администрацията. В нашия случай имаме – НИКАВО внимание към състезателя /златната кокошка/ която би издърпала и финасиране от ММС. Никой не се интересува има ли нужда от нещо, как тренира, как живее, с какво живее !! От наша страна – ние не спираме да харчим пари за каски, добавки, скъпи басейни и де за каквото се сетите ! Не пискаме, но държим да има яснота – как ще процедираме за напред. Не знам какво „семейство“ сме – но „мама и татко“ съвсем да си игнорират детето, това не е било и при номерклатурчика Стойнев, а ние му бяхме, дори състезатели. 

    В тази връзка щяхте да ни питате за отношението ни към Стойнев !?!? Какво стана по тази тема ? Ще направите грешен ход от неопитност или наивност и всичко ще отиде на кино. Аз съм се парил и водил люти, дългогодишни  войни и дела с плувната федерация, разхождали сме се по прокуратури, съдилища. Министерства и комисии, и нямам никакво желание да водя същите войни с вашето управление. Все си мисля , че има някакво неразбиране от Ваша страна или наивност и забравяте важните неща за сметка на маловажните. Апелирам да ни дадете яснота – какво правим, кои неща ще финансирате и какво следва в близките поне 3 месеца. Всичко останало е несериозно ! От позицията си на най-масов и силен... бих казал клуб по триатлон, апелирам да сте по-прозрачни, по-публични и да се допитвате до нас за важните неща, които ще правите! До сега са ми звъннали 3 председателя на клубове с въпроса- „Търсиха ли те, питаха ли те за нещо ?“ – което говори за пробрем ! Аз/ние сме много толератни, разбираме, че имате някакви проблеми, ще изчакаме още известно време ... бих казал необходимото за Вас време и в момента в който се убедя, че не работите правилно и честно, че пари заминават за глупости или за „куци коне“ , че правие глупости които вредят на спорта, на моя състезател- /моите състезатели/ - който ми е + това роден син , мисля сериозно да Ви опонирам /меко казано/ в медии, ММС, финансови органи и т.н. Просто защото – ще работите срещу сина ми ! Няма как да очаквате друго ! 
Подобни разговори имахме и с Марио...но човека винаги ни е помагал, поне с дреболии, влизал ни е в положението, почти винаги се е съгласявал с нас и винаги ни е пдкрепял в международните участия. Ние , пък от своя страна сме били от евтини , по-евтини !! Пример : Полша -Олщин – разходи за Божилов около 2500лв. Разходи за Палашев – 4500лв. Оставям настрана класиранията !!  

   От скоро има и друг проблем – „крадене“ на състезатели....Няма лошо състезател да премине в друг клуб, но тогава трябва да се регламентира някаква компенсация на стария клуб за следващата спортно-състезателна година , нещо от рода ½ от точките на въпросния състезател да се разпределят на стария му клуб от който е дошъл ! В плуването е 100% ! 

   Нa практика никой не знае нищо ! Работите ли !? Отказхте се, като Марио ли? Нещо случва ли се ? Какво се случва ? Планирате ли нещо ? Какво планирате ? ... Мъгла и неяснота. Това трябва да го промените. Практически – работата с Марио, брат му  и Христина се оказва, доста по-лесна , отколкото с Вас. Вие влезнахте с ентусизъм , точно с идея на промяна на минусите от предишното ръководство, а се случва диаметрално – обратното !! 

  В заключение не се афектирайте от острия ми тон, а се опитайте да извлечете нещо положително от тази моя позиция ! Ако се случи обратното – търкания или неглижиране...лека полека, ще поемем курс с Ал. В посока смяна на Държава, националност и Н.О. преди да е станал пълнолетен. Дано не се стига до там.... 

  П.П. Ще копирам това писмо до който мога от Вас, щото – не се знае кой е в този мейл, чете ли някой , не чете ли....!! И няма да го правя публично. За сега.
  Поздрав : Б. Божилов – Бруно – председател на СКПСТ Космос – София, А. Божилов – национален състезател.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!