С лек скандал премина поредния кръг от първия сезон на BALKAN POKER TOUR, а Илиан Йорданов спечели първата си победа от турнирите от веригата състезания и си заработи печалба от 3200 лева.
 
Първоначално в надпреварата в София Принцес Казино стартираха 14 играчи, а броят им нарастна на 17 след късната регистрация. Скандалната ситуация се случи на финалната маса в момент, когато Любомир Любенов и Илиан Йорданов спореха за успеха при all-in ръка.
 
Любенов имаше Асо и шестица срещу Асо и Вале на Йорданов. На масата крупието последователно обърна 8-2-9-7-10 и Любомир Любенов радостно извика радостно “кента”, предвкусвайки продължаването си напред в турнира.
 
Последва кратка глъчка от масата и настояване за преглеждане на видеозаписите. В крайна сметка се стигна до съгласието, че Йорданов има по-висок стрейт (поредни карти) и той обра чиповете от ръката. За Любенов това означаваше трето място.
 
Последва кратък директен двубой между Христо Козаров и Илиан Йорданов, който игнорираше забраната за тютюнопушене в залата.
 
Козаров имаше чифт четворки, които издържаха срещу потенциално по-силните А-8 на Илиан, но с два чифта петици и валета на борда той зае второто място с печалба от 2400 лева и много ценни 90 точки за него в класацията, където той вече заема 4 място. Илиан Йорданов печели първа BPT победа и все още няма достатъчно точки да се бори с лидерите в момента.
 
Следващото издание на BALKAN POKER TOUR е на 13 август в Златни пясъци. Всички играчи в челото на класацията  потвърдиха участие в тази следваща надпревара./БЛИЦ