Скандал разтърси европейското първенство по хандбал, което се провежда в Дания. Фокусът падна върху руския тим, който е обвинен, че не спазва мерките и разпоредбите, които са наложени заради пандемията от коронавирус. 

Първо шведите поискаха наказание за руснаците, защото треньорът им "стиска ръката извън разрешената зона", а след това норвежците поискаха изхвърлянето на тима, защото двама руски хандбалисти публикуваха видео, на което се вижда, че се хранят последователно с една и съща лъжица.

Шведският отбор подаде жалба, когато забеляза, че в края на първата фаза на шампионата руският треньор Амброс Мартин напуска частта от терена, предназначена за професионалния щаб, и отива да се ръкува - с генералния секретар на Руската федерация по хандбал Денис Богомолов. Последва глоба за Русия. 

Видеото с двамата национали на Русия пък вече е изтрито от Инстаграм. 

"Шокиращо поведение. Боговете също са безсилни срещу идиоти и глупост. Ако има някаква възможност този руски национален отбор да бъде елиминиран от състезанието, нека се случи", пише норвежкият експерт по хандбал Оле Еревик.

"Честно казано, ние сме напълно потресени от тези желания да бъдем изгонени. Нашият екип се държи в съответствие с всички препоръки и обвързващи разпоредби, както в хотела, където сме като в" балон ", така и в залата, където играем", каза говорителят на руската федерация.