ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българските власти са отказали да допуснат в страната представител на руската федерация по вдигане на тежести. Това твърди генералният секретар на централата Дмитрий Василенко.

Според него членът на техническия комитет на руската федерация по вдигане на тежести Анна Боригина не е получила виза "без обяснения" и по тази причина не е успяла да присъства на Изпълкома на европейската федерация (EWF). Форумът се проведе в София като част от европейското първенство, провеждащо се в "Арена София". 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Боригина и президентът на руската федерация Максим Агапитов, който е и вицепрезидент на EWF, е трябвало да представят Русия на Изпълкома. Българските власти отказали виза на Боригина без обяснение, докато Агапитов е влязъл в страната, тъй като има многократна шенгенска виза.

В същото време изпълнителният комитет на EWF отказа връщането на щангистите от Русия и Беларус в състезания под егидата й дори с неутрален статут - подобно на практиката в някои спортове. През месец май 2023 г. Международната федерация в щангите даде такова разрешение на руснаци и беларуси, но тогава те не останаха доволни заради неутралния статут, определяйки решението като дискриминационно.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!