ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Русия продължава подготовката си за очаквания ответен удар по наложените сериозни ограничения на местните спортисти за допускане до международни състезания.

В Москва подготвят организацията на Световни игри на дружбата, които да се превърнат в алтернатива на Олимпиадата в Париж през следващата година (26 юли – 11 август 2024 г.). Събитието е предвидено да се проведе след края на 33-тите летни олимпийски игри.

За президент на организацията беше назначен бившият генерален секретар на Руския футболен съюз Алексей Сорокин. Негов асистент ще бъде Умар Кремльов, който има отговорността да намери спонсори за Световните игри на дружбата.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Назначението на Кремльов е изключително скандално. В качеството си на президент на Международната боксова асоциация (IBA) той е много спорна фигура в света на спорта. Заради неговия стил на управление много държави се отцепиха в алтернативна организация, а IBA беше отстранена от олимпийското движение.

За да осигури на своите атлети условия за съревнования с чуждестранни конкуренти, Москва планира да проведе две събития, които да се окажат алтернатива на олимпийските игри в Париж през следващата година.

Едната проява ще бъдат именно Световните игри на дружбата. Другото събитие са Игрите на БРИКС, които ще се проведат непосредствено преди Олимпиадата и в тях може да  бъдат допуснати участници от няколко бивш съветски републики. БРИКС е алианс между Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР.

Организирането на подобни международни състезания не е новост за официалната власт в Москва. През 1984 г. Съветският съюз и повечето негови съюзници от социалистическия блок (включително България) бойкотират олимпийските игри в Лос Анджелис и провеждат собствени международни спортни игри „Дружба-84“.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!