ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Звездата на българския шахмат Нургюл Салимова поздрави в емоционален пост във "Фейсбук" националките ни за представянето им на световното първенство, което тя пропусна. 20-годишната сензация от село Крепча, която през август зае втора позиция на турнира от Световната купа в Баку, също така разкри защо не беше част от състава на България за Мондиала. 

От публикацията на Салимова става ясно, че има скандал. Тя твърди за "некоректни постъпки на “Временната Комисия” (която състави и този отбор) спрямо мен". 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Написаното от Нургюл:

"Искам да поздравя националните ни състезателки и треньора на отбора - гм Петър Арнаудов за достойното представяне на Световното Отборно за жени, което се провежда в Полша. За огромно съжаление, реших да не пътувам за Полша след някои некоректни постъпки на “Временната Комисия” (която състави и този отбор) спрямо мен. В нормални обстоятелства никога не бих отказала да се боря и печеля за България! 

В последния мач срещу Германия, равен резултат би бил в наша полза и достатъчен за класиране за четвъртфиналите, но за съжаление късметът не бе на наша страна този път, и след много обрати, отпадаме в груповата фаза. 

Като страничен наблюдател този път, вярвам, че съотборничките ми от Олимпиадата в Ченай 2022, (където заехме 9-то място!) Гергана Пейчева, Белослава Кръстева и Виктория Радева направиха всичко по силите си. Само уважение за гм Антоанета Стефанова за нейната борбеност и несломим дух, които са пример за много от нас. 
Разочарова ме това, че Световната ни шампионка - гм Антоанета Стефанова и аз, все още никога не сме играли рамо до рамо за България. Тя пропусна Олимпиадата през 2022, а тази година аз не играх на Световното. Надявам се, че в много близко бъдеще и това ще стане, тъй като е нужно, за да сме там, където заслужаваме - върха".

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!