Френският хандбален шампион Монпелие, чиито играчи бяха уличени в уговаряне на мач, загуби един от основните си спонсори. Японският производител на електронни и електрически уреди "Брадър" обяви, че прекратява договора, според който плащаше на клуба по 300 000 евро на сезон.

Както е известно, Монпелие е разследван заради участието си в уреден мач от първа дивизия на първенството по хандбал през тази година. Властите подозират отбора заради изненадващата загуба от Кесон Севине на 12 май.

Жоел Абати, бивш играч на Монпелие и олимпийски шампион за 2008 г., който сега е шеф на спорта в регион Лагедок Русильон, обяви, че хандбалистите не бива да бъдат съдени от хората преди истината да излезе наяве.

“Това е нещо, което не мога да си представя. Трябва да уважим презумпцията за невинност преди доказване на противното. Ако уговарянето на мача е истина, това ще бъде удар за целия френски хандбал”, обяви Абати.

“Никой не заподозря нещо по време на мача. Тогава ни видяхме нищо нередно”, заяви пред радио “РТЛ” Филип Барбере, президент на другия замесен отбор – Кесон Севине.

Монпелие, европейски клубен шампион за 2003 г., има няколко олимпийски шампиони в състава си, включително хандбалист № 1 на Франция за 2011 г. Никола Карабатич.