Изключително заплетен казус се появи в германския спорт, свързан с американец. В началото на декември 26-годишният Ейвъри Питърсън подписва договор с хокейния Байтингхайм Стийлърс, след като преминава успешно медицински прегледи. На 10 декември дори играе за отбора при изненадващата победа над Ред Бул Мюнхен с 6:3.

Седмица по-късно, преди мача на дъното на класирането срещу Изерлон Рустърс (5:2) на 17 декември, американецът съобщава на управата, че се чувства зле и не може два спи. Той изпраща молба да му бъде разрешено да се върне в САЩ. В резултат на това Стийлърс му предлагат ежедневни посещения на лекар, който да го преглежда. Питърсън обаче отказва. Дори и неговият агент не успява да го разубеди.

На следващия ден никой не може да установи връзка с нападателя. Той не се явява на тренировка, не отговаря на телефонните обаждания. Хокеистът изчезва от града, без да остави съобщение на никого.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„Ейвъри Питърсън напълно изненадващо просто изчезна. Неговата екипировка остана в съблекалнята. Открихме колата му паркирана пред квартирата, а ключовете за апартамента бяха на таблото. Установихме, че си е купил билет и без нашето разрешение се е върнал в Америка“, обявиха от германския клуб.

Стийлърс започват да издирват своя играч и попадат на голяма изненада. Оказва се, че той е подписал договор с отбор от Хокейната лига на Източното крайбрежие на САЩ (ECHL). Дори вече има нов агент, който е напълно непознат в хокейните среди.

Байтингхайм Стийлърс е уведомила Германската хокейна лига (DEL), Германската хокейна федерация (DEB) и Международната федерация по хокей на лед (IIHF). Всички те са започнали международно разследване на случая с играча, който през 213 г. е избран от Минесота Уайлд в драфта на НХЛ.

Интересното със Стийлърс е свързано с факта, че клубът от Байнингхайм (близо до Щутгарт) явно има изключително лош нюх за хокеисти от северна америка. Малко преди „бягството“ на Ейвъри Питърсън канадският нападател Мичъл Хърд напуска внезапно само броени седмици след подписването на договор.