Станка Златева и Анатолий Гуйдя спечелиха златни медали от държавното лично първенство по борба в свободен стил. Вторият кръг в неделя беше последен за месец януари, а след него състезателите от националните отбори на България ще заминат за международните турнири "Иван Яригин" и "Дейвид Шулц".

Гуйдя, с червено трико, спечели най-интересната схватка за деня срещу Володимир Дубовий от Славия-2009.

Станка Златева спечели поредния си златен медал от републиканските първенства, след като триумфира с титлата в категория до 72 килограма в свободната борба за жени. На финала най-добрата ни състезателка, която се бори за “Левски”, спечели без борба срещу сребърната медалистка Калинка Йонова от “Ботев”-93(Враца).

В категория до 48 килограма победител стана Пепа Димитрова от Херкулес (Ямбол). Среброто остана за Грациела Драгоева от Клуб “Никола Станчев” (Созопол), а бронзовите медали взеха Десислава Кънчева от НСА-Академик и Веселка Тенева от Берое (Стара Загора).

В категория до 55 килограма златния медал прибра Мими Христова от “Левски”, която спечели на финала срещу Виолета Симеонова от клуб “Васил и Георги Илиеви” (Кюстендил). Бронзовите медали останаха за Екатерина Стардовска и Мария Гонева от НСА 2004.

Националната Елина Васева от Юнак-Локомотив (Русе) спечели златото в категория до 63 кг, след като на финала преодоля съотборничката си и също националка Тайбе Юсеин./БЛИЦ