Станка Златева спечели поредния си златен медал от републиканските първенства, след като триумфира с титлата в категория до 72 кг на Републиканското лично първенство по свободна борба за жени, което се провежда в София. На финала най-добрата ни състезателка, която се бори за Левски (София), надви Калинка Йонова от Ботев-93 (Враца).

В категория до 48 килограма победител стана Пепа Димитрова от Херкулес (Ямбол). Среброто остана за Грациела Драгоева от Клуб Никола Станчев (Созопол), а бронзовите медали взеха Десислава Кънчева от НСА-Академик и Веселка Тенева от Берое (Стара Загора).

В категория до 55 кг златния медал прибра Мими Христова от Левски, която спечели на финала срещу Виолета Симеонова от Клуб Васил и Георги Илиеви (Кюстендил). Бронзовите медали останаха за Екатерина Стардовска и Мария Гонева от НСА 2004.

Националната Елина Васева от Юнак-Локомотив (Русе) спечели златото в категория до 63 кг, след като на финала преодоля съотборничката си и също националка Тайбе Юсеин. Таня Милкова от Черноморец (Бургас) и Никол Ненова от Левски (София) взеха бронзовите медали.