ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Стилияна Николова прибави още два златни медала към колекцията си отличия на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. 17-годишната родна грация, завърши на първо място на бухалки и лента във финалите на отделните уреди, след като по-рано днес триумфира на обръч, а вчера взе титлата и в многобоя. Другата ни гимнастичка Ева Брезалиева взе сребро на лента, след като по-рано днес спечели сребро на топка и бронз на обръч.

На финала на бухалки Николова стана шампионка с оценка 34,150 точки. Втора и трета са съответно Виктория Оноприенко (Украйна) с 32,650 точки и Дария Варфоломеев (Германия) с 32,550. Ева Брезалиева имаше неточности и остана пета с 31.650 точки.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Златен медал Николова завоюва и на финала на лента с 31,300 точки и така приключва надпреварата с четири първи места. Брезалиева беше оценена с 31,100 и завоюва сребърния медал. Бронзово отличие е за Тахмина Икромова от Узбекистан.

Така равносметката на България до момента е осем отличия. Четири златни на Стилияна Николова - в многобоя, на обръч, на бухалки и на лента. Ева Брезалиева има бронз в многобоя, сребро на топка, сребро на лента и бронз на обръч.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК