Олимпийската шампионка в бокса Стойка Кръстева разкри, че със съпруга й Борил вече мислят за наследник. Това е била и една от причините 35-годишната състезателка да сложи край на кариерата си след триумфа на Игрите в Токио.

"Да, това бе една от причините да приключа със спорта. Човек трябва да помисли в тази посока. Време е", каза Стойка пред "Монитор".

Тя обясни, че решението й да сложи край на кариерата си е било хем сложно, хем не чак толкова. "Решението да сложа край на кариерата си беше трудно дотолкова, доколкото винаги си мислиш, че може и още, и още и така и не идва време да кажеш край. Не съм мислила никога за следващата Олимпиада. Единственото, което ме стимулираше да продължа, беше световното първенство и евентуален успех там. Годинките обаче си вървят и трябва да бъдем разумни", каза Кръстева.

 1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Тя сподели, че треньорството всъщност й е много приятно, особено, когато види усмивките на децата. Както е известно, Кръстева е треньор в боксов клуб Локомотив (София) и спортното училище „Неофит Рилски“ в столицата. Тя и личният й наставник Борислав Георгиев са преподаватели там, като ще продължат работата си.

"Мисля, че още е рано да кажа дали виждам следващата Стойка в моята група състезатели. Всичко зависи от трудолюбието и упоритостта им в тренировките, но мисля, че има таланти", добави Стойка Кръстева.