Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева се завърна в родния си Добрич и развя знамето на града. Тя направи това при среща в Общината, където бе поканена от кмета Йордан Йорданов. В знак на признателност към тези, които са ѝ помогнали по пътя към върха, тя внесе предложение първият ѝ треньор - Стефан Петков, да стане почетен гражданин. Това ще се случи на 25 септември, когато боксьорката също ще бъде обявена за почетен гражданин на Добрич. Тя беше изненадана приятно от присъствието на първата ѝ учителка Денка Иванова и на класния ѝ ръководител след пети клас Гергана Генчева.

„Развълнувах се, защото тези две имена на мои учители – на първата ми учителка г-жа Денка Иванова и на класния ми ръководител от пети клас г-жа Гергана Генчева, както и първият ми треньор Стефан Петков – тези трима души значат много за мен. На тях дължа всичките си успехи. На първите две в училище и на треньора в залата. Те ме направиха това, което съм сега. Изключително съм благодарна на тези хора, защото когато един спортист е на върха, всички са с него, а когато е в падение, малко са хората, които остават до него, а те бяха винаги до мен”, заяви олимпийската шампионка по бокс в категория до 51 кг.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

В родния си град Стойка Кръстева беше придружена от своя съпруг и родителите си, които от години живеят в плевенското село Върбица. Боксьорката бе посрещната още от председателя на Общинския съвет Нивелин Радичков, директора на Спортното училище Николай Дяков и председателя на Спортен клуб „Бокс Добрич“ Радослав Йорданов.

„Добрич показа, че Добруджа ражда победители. Добре дошла у дома“, приветства олимпийската шампионка кметът, като й връчи подаръци – часовник с емблемата на града „Стария Добрич“, за да не забравя корените си, книги и албуми, както и знамето на Добрич, което Стойка гордо развя.

Директорът на Спортното училище, чиято възпитаничка е Кръстева, пък подари плакет на шампионката и я увери, че ликът ѝ ще стои на почетно място в училището.

„Благодарна съм, че не сте ме забравили, както аз никога не съм забравила Добрич. Нека нашият град бъде на върха не само в спорта, а и във всичко”, допълни развълнуваната Стойка.

Интересна история разказа бившият класен ръководител на олимпийската шампионка Гергана Генчева.

"Когато Стефан Петков дойде в училище и каза "Искам!", аз му казах, че Стойка е човекът, няма друго такова дете. Това е нашият герой, нашето слънце на Добруджа.", заяви Генчева.

Стойка Кръстева е спортист №1 е на Добрич за 2011 и 2012 г. А сега, след малко повече от месец, на празника на града - 25 септември, тя и нейният първи треньор Стефан Петков ще бъдат новите почетни граждани на Добрич.