Двукратният олимпийски шампион по стрeлба Таню Киряков се прехвърля в управлението на спорта. Ветеранът прекрати активната си състезателна кариера и става председател на стрелкови клуб “Левски”, съобщава ТВ 7.
 
Тежката ситуация в българската стрелба и последната операция, която претърпя, са основните причини, накарали Киряков да вземе това решение. Както е известно федерацията е със спряно финансиране и изгледите това да се промени клонят към нула. Киряков ще смени в “Левски” досегашния треньор и една от най-влиятелните фигури в българската стрелба Бранимира Цветанова.
 
Двукратният олимпийски шампион обаче отрече да има апетити към президентския пост във федерацията при евентуално сформиране на нова такава. Такъв сценарии започва да изглежда все по-реален с оглед наближаващото отнемане на лиценза на централата, оглавявана от Камен Шишманов. В близките дни трябва да се произнесе и 5-членни състав на Върховния административен съд по жалбата на федерацията за спряното финансиране от Министерството на физическото възпитание и спорта. След това законът позволява на ведомството да отнеме лиценза на прочулата се с гафовете си през годината федерация по стрелба.