Един от най-известните спортисти в историята Тайгър Уудс обяви, че ще играе в изданието на Огъста Мастърс 2022, което стартира в четвъртък. Това ще бъде неговото завръщане на гол игрището, 14 месеца след автомобилната катастрофа, която претърпя на 23 февруари 2021 година в Лос Анджелис.

"Както се чувствам в момента, ще играя. Чувствам се добре. Моят отбор свърши страхотна работа", каза 46-годишният голфър във величествената и препълнена зала на „Огъста Нейшънъл“.

Уудс, носител на пет зелени якета, не е участва в турнира, откакто игра през 2020 година, когато пандемията го премести за ноември. 

На голф игрищата той можеше да бъде видян само да тренира или в турнира баща-син, в които участваше със сина си Чарли миналия декември. Той се предвижваше с бъги.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След инцидента той имаше фрактури и на двата крака и четири месеца не можеше да ходи.

"Беше трудна година, но ето ме, в седмицата на Мастърса. И искам да благодаря на всички момчета, които ми писаха или се интересуваха от мен“, каза Уудс.

"Това е период, в който работата се състои в това да знам как тялото ми ще реагира на следващия ден. Особено за десния ми крак и гърба ми това е голямо изпитание. И това е допълнително усилие, защото сега имам нужда от няколко часа за загряване. Това не ми отнемаше толкова време преди. Знам, че 72 дупки са голямо предизвикателство, но аз съм готов за това“, добави големият шампион.
Новите обстоятелства го принудиха да смени обувките си. 

"Поради броя на винтовете, щифтовете и пластините, които имам в крака си, имам нужда от повече стабилност. Мобилността ми е ограничена и не съм сигурен дали ще се подобри. Разбира се, с времето ще се чувствам по-добре, така казват лекарите“, каза още Тайгър Уудс.