Челси посреща Тотнъм в дербито от междинния 28-и кръг на английската Висша лига. И двата тима преживяват тежък период и формата им е меко казано колеблива.

„Сините“ изостават сериозно от лидерите и през уикенда бяха изместени от топ 4 и в момента се намират на незавидната 6-а позиция. Добрата новина за лондончани е, че са с мач по-малко от преките си конкуренти Арсенал и Манчестър Юнайтед и днес ще имат възможност да наваксат малко своето изоставане.

В неделя момчетата на Сари претърпяха поредно разочарование този сезон и загубиха от Манчестър Сити на дузпи финала за Карабао Къп, въпреки че се представиха фантастично тактически и неутрализираха напълно отбора на Гуардиола. Този финал обаче ще се запомни не с победата на „гражданите“ а със скандалната проява на вратаря на Челси Кепа Арисабалага, който отказа да се подчини на инструкциите на своя мениджър Маурицио Сари и не пожела да отстъпи мястото си на Уили Кабайеро в последните секунди на продълженията. Челси глоби непокорния вратар, който се извини за действията си и сякаш всичко изглежда забравено, но още днес ще видим дали това е така.

Winbet – победата е емоция! (18+)

„Шпорите“ от своя страна паднаха от Бърнли като гост през уикенда и активът им в последните 6 срещи е 4 победи и 2 загуби. Двете поражения за възпитаниците на Почетино дойдоха като гост, което е важно да се отбележи. Изглежда така сякаш футболистите на Тотнъм не се чувстват особено комфортно като гостуват и са склонни да инкасират доста попадения. Деле Али със сигурност няма да може да вземе участие в срещата, а Ерик Дайър ще е до последно под въпрос. Добрата новина за футболистите от Северен Лондон е, че голмайсторът на тима Хари Кейн се завърна в игра и в последния кръг отбеляза отново, макар и да не можа да донесе точки за своя отбор.

Двата тима имат дълга история в съперничеството си и са се срещали общо 53 пъти в ерата на Висшата лига. Челси е абсолютен хегемон в тези сблъсъци с цели 27 победи, докато Тотнъм може да се похвали едва със 7 успеха, а 19 срещи са завършили наравно. Момчетата на Почетино обаче имат само една единствена победа като гост на Челси във Висшата лига, което е показателно колко трудно играе отборът при визита на „Стамфорд бридж“.

В момента „шпорите“ са в малко по-добра форма от своя противник, но въпреки колебливата игра в защита и скандалите, които раздират лондончани, Челси си остава фаворит за трите точки според всички букмейкъри.

Страхотно предложение за това лондонско дерби идва от българския букмейкър Winbet, който предлага завишен коефициент за пазара И двата отбора да отбележат. Ставката е вдигната с около 20% и от 1.65 в момента е впечатляващите 2.00! Коефициент, който определено хваща окото, а пазарът изглежда доста сигурен.

Ексклузивната оферта е част от тяхната промоция “Super Hot залози“, които са налични на www.winbet.bg всеки понеделник, сряда и петък.