България изпусна страхотна възможност да спечели бронзов медал от Европейското първенство по хандбал за младежи до 18 години във Варна. Тимът на Никола Добрев загуби с 27:29 от Люксембург в последния си мач в Група Б на турнира и остана на последното пето място в групата. Победа щеше да направи “лъвовете” втори в класирането и днес от 17:00 часа можеше да водят битка с Македония за бронзовите медали. Вместо това македонците ще играят срещу Фарьорски острови. Нашите финишираха на петото място и от 11:00 часа спорят с Кипър за 9-ото място.

Срещу Люксембург националите ни започнаха много лошо срещата и след серия от 4 безответни гола изоставаха в резултата. До полувремето родните таланти успяха да намалят изоставането до 14:15.

През втората част бе много драматично, като пропуски в много важни моменти лишиха домакините от обрат. Три минути преди края на срещата люксембургците водеха само с гол - 26:25, но до края България не успя да пречупи коравия си съперник.

Мартин Тодоров и Делиян Илиев вкараха по 8 гола за България, докато Жак Торинзели се отличи също с 8 попадения. Страхотен мач за гостите направи стражът Шарел Хейм.

“Момчетата плачат. Жалко за шанса, който имахме - да играем за медал. Хвърлиха се доста сили. Младите момчета явно още не издържат на това психическо напрежение. Смятам, че в близките 1-2 годините те трябва да укрепнат психически. Днес не играхме никак добре в защита. Изпуснахме си шанса срещу Турция в петък, а сега и срещу Люксембург. Съжалявам за това, което преживяват в момента. Малко не им достигна”, каза треньорът на България Никола Добрев.

Големият финал в турнира ще бъде между Турция и Унгария. Маджарите спечелиха Група "А" след категорична победа с 37:22 над Македония. Мачът за титлата е днес от 19:00 часа в Двореца на културата и спорта във Варна.

Всички резултати от събота:

Група "А"
Косово - Кипър 24:18
Украйна - Армения 33:15
Унгария - Македония 37:22

Група "Б"
Турция - Финландия 29:23
България - Люксембург 27:29