Годишните награди на Фондация „Енчо Керязов“ се присъждат на деца и младежи от 7 до 18 години, ученици от I до XII клас в общински, държавни и частни училища в Република България.

Програмата е отворена и за ученици със специални образователни потребности.

Отличават се постиженията и отличията от световни, европейски и национални форуми, конкурси и фестивали по изкуства и спортни състезания, включително и организираните от Министерството на образованието и науката национални олимпиади, национални състезания, инициативи от Националния спортен календар и от Националния календар за изяви по интереси.

За първа година наградите на Фондация Енчо Керязов се организират с подкрепата на Министерство на образованието и науката на Република България.

Формата за подаване на предложения за номинации в категориите Образование, Изкуство и Спорт е публикувана в сайта на Фондация Енчо Керязов на адрес https://enchokeryazov.org/apply , и ще бъде активна до 00:00 ч. на 10 април 2022 г.

„Най-важното, което искам да напомня, е, че децата трябва да бъдат до 18 години, а кандидатурите им могат да се подават само и единствено от учители и треньори. Родителите нямат право да подават кандидатури. И тази година децата – кандидати ще бъдат оценявани от комисии, които ще отсеят по 10 полуфиналисти, а след това от тях ще изберат тримата финалисти. Много е важно да се знае, че и тази година ще наградим талантливи деца с увреждания. Те също могат да кандидатстват", сподели  патронът на фондацията Енчо Керязов.

Предложенията за номиниране на ученици за всяка от категориите могат да се подават и от:

Административните ръководства на общински, държавни и частни училища;

Настоятелства и обществени съвети към училищата;

Читалища и школи по изкуствата;

Центрове за подкрепа за личностно развитие;

Национални спортни федерации, спортни клубове и сродни организации.

Носителите на годишните  награди в съответните категории ще бъдат обявени  на тържествената церемония-спектакъл „Нощ на звездите” на 1 юни в Античния театър на Пловдив.

Всички получени кандидатури се селектират по категории и се предоставят за разглеждане и оценка от експерти в специализираните три комисии, които излъчват по трима призьори във всяка категория.

Номинираните ученици ще бъдат наградени на официална церемония на 1 юни в Античен театър гр. Пловдив, по време на единадесетото издание на шоуто на Фондация Енчо Керязов „Нощ на звездите“.

Адресът за кореспонденция с екипа на Годишните награди е: [email protected].