Американският боец Уес Симс ще се изправи тази вечер срещу Любо Симеонов – Чука в най-атрактивния мач от турнира “MAX FIGHT 27”. Биячът се завръща на ринга след близо двегодишно отсъствие. До сега той има 38 мача в свободните боеве, като е спечелил 22 от тях (10 с нокаут). Симс разкри пред БЛИЦ очакванията си за двубоя с Любо Симеонов.

- Какво мислиш за съперника ти Любо Симеонов - Чука?
- Не го познавам лично и нямам нищо против него. Но ще го пребия. Това е моята професия. Това, което правя, е да се бия. А дойде ли събота вечер, ние ще се изправим един срещу друг и трябва да го победя.

- Знаеш ли, че той излезе от ареста, за да се бие с теб?
- Да, знам. Чета публикациите, свързани със случая. При пристигането ми в България казах, че ще мога да говоря за Любо едва след претеглянето, когато го погледна право в очите. Но той избяга от контакта очи в очи, затова не мога да го коментирам.

- Говори се, че бойците са в тесни връзки с мафията и тя им помага. Така ли е?
- Не знам нищо по този въпрос. Но ако е вярно, нямам мнение. Знаете ли, реално погледнато всеки човек може да прави каквото си поиска. Аз тренирам и съм готов да се бия.

- Значи не те притеснява, че Любо Симеонов беше в ареста?
- Това касае личния му живот, а не професионалния. Ние излизаме един срещу друг на ринга. Разследването срещу него няма нищо общо с боя ни. Това не е тема, която да коментирам. Но ако искате да кажа мнението си, добре. Много е непрофесионално и със сигурност подобни неща пречат на кариерата и развитието на бойците.

- В САЩ има ли много такива случаи на арестувани елитни спортисти?
- Съществуват такива случаи, но не мога да кажа детайли. Много често, когато някой спортист набие гаджето си, отива на “топло”. Но пак искам да подчертая - това е личен избор и всеки го прави сам за себе си. В САЩ също има престъпления и много хора се замесват в тях. Независимо дали са спортисти или не.

- Какви са очакванията ти преди боя?
- Да победя. Толкова е просто. Ще дам всичко от себе си, докато сме на ринга. Ще му разбия ченето и ще го поваля, за да спечеля.

- Имаш ли ритуал преди битка? Правиш ли нещо специално?
- Всъщност – не. Подготвям се предварително с тренировки, за да съм в кондиция за битката. Дори не бях разузнал Любо. Не знаех даже колко е висок. Може би трябваше да проверя поне това. Но на кантара го видях. Имах възможност даже да помириша косата му. Той не ме погледна, но аз го направих. Огледах го, помирисах косата му. Вече имам изградена стратегия за боя. Сега остава само да се придържам към плана и в края на мача да вдигна победоносно ръце.

- Каква премия ще получиш ако спечелиш?
- Не мога да отговоря. Всичко това е между мен, моя мениджър и собствениците на MAX FIGHT.

- Пристигна сам в България. Някой ще те подкрепя ли и вярно ли е, че екипът ти не е доволен от хонорарите, които получава?
- Това не е вярно. В действителност в България сам си намерих човек, на когото да се доверя. Казва се Даниел и работи в магазин за мобилни телефони. Той ми продаде GSM апарат и карта. Исках българин да стои зад въжетата при мача ми в София и затова го избрах него.

- Това не е ли рисковано? Защо не дойде с хора от Америка, на които можеш да разчиташ?
- Нямам нужда от тях. Моят треньор Марк Колман ме съветва постоянно, други хора не ми трябват.

- Но днес тук си с Кен Павиа? Кой е той?
- Той е агентът, който организира идването ми в България и участието ми в ММА турнира.

- Каква музика харесваш?
- Харесвам много певци. Но ще се бия на песните на Лейди Гага.

- Защо на нейната музика?
- Защо ме кара да се чувствам Гага.

- Враждата ти с Франк Мир жива ли е още?
- Налетях му на бой, защото ме измери с очи. Аз спазвам правилата, но ако някой ги наруши, му го връщам и не му оставам длъжен. Оттам тръгна всичко.

- А каква е историята ти с Майк Кайл?
- Той е мръсен играч, през повечето време мами. Веднъж едва не уби едно момче. И по време на боя с мен не игра честно.

- Тим Силвия, той ти счупи ръката...
- Той ме изтика извън въжетата. Не знам как, но ми извади раменната става.

- Ще има ли реванш между вас в близко бъдеще?
- На мен ми харесва да се бия с него, но той е едно голямо ла*но. Ако искаш да знаеш, истината е, че ако се случи да се изправим един срещу друг, ще е чудесно, ако ли не - пак. Честно казано, на този етап той не фигурира в плановете ми за близкото бъдеще.

- Боя между вас продължи и след гонга за финал на мача...
- Това е, защото ние не се харесваме, не можем да се дишаме. Той ми завижда, той се е родил грозен, а аз съм се родил красив. Тим винаги ми е завиждал много. Опитва се да ме дразни чрез своите победи, но аз не му завиждам. Не ми пука за Тим Силвия, но ако в бъдеще се бием, разбира се, че съм готов за бой с него.

- Кои олигарси познаваш?
- Марк Колман, той е мой приятел, идол и ме подкрепя.

- От кога датира приятелството ви?
- От много години. И той като мен е много висок и е прекрасен спаринг партньор.

- Кой те запозна с Джон Траволта?
- Марк Колман.

- Какво научи от Траволта?
- Той ми помогна в тренировките, благодарение на него влезнах във форма отново, научи ме на някои похвати, а и ми помага за стайлинга.

- Какво ще кажеш на читателите на www.blitz.bg?
- Желая им всичко най-добро и никога да не се предават.
ГАБРИЕЛА КУРШУМОВА/БЛИЦ