Станка Златева удари кьоравото при жребия на световното първенство в Дания. Легендарната ни спортистка ще трябва да победи всички най-тежки съпернички в категория до 72 килограма, за да стане за четвърти път №1 на планетата.
В първия кръг (1/16-финалите) родената в сливенското село Крушаре Станка ще се бори с американката Али Бернар - световна шампионка за девойки от 2005-а година. При успех на осминафиналите нашата излиза на тепиха срещу канадката Охинева Акуфо - бронзова медалистка от шампионата на планетата в Токио'2008.
На четвъртфиналите ще я очаква победителката от двубоя между Сяоцин Цин (Китай) и Асука Сано (Япония). На полуфиналите Златева най-вероятно ще има за съперничка медалистката от големи първенства Светлана Саенко (Украйна). А за златото се очаква да премери сили с рускинята Алена Перепелкина, също медалистка от големи първенства и европейска шампионка от по-долната категория до 67 кг.
Неприятен е жребият за двукратния ни световен шампион за юноши и бронзов медалист от Европейското първенство във Вилнюс'2009 Александър Костадинов. В първия кръг (1/16-финали) при най-леките в класическия стил - до 55 кг, той ще се бори с носителя на световната купа Бекхан Манкиев (Русия). При успех на осминафиналите ще спори най-вероятно с Кохей Хасегава (Япония).