Веселин Топалов няма да разкрива своите секунданти за турнира на претендентите в Хантимансийск. Гросмайсторът пристигна в града и се настани в хотела, който той избра против желанието на организаторите, информира “Труд”.
 
Топалов не пожела да дели ежедневието с останалите 7 шахматисти - в името на личното спокойствие и секретността. В Русия той ще бъде придружаван от хора, които не са шахматисти. Със своите секунданти ще контактува по скайп. Така ще запази в тайна и идеите на съветниците заради разузнаването на противниците.
 
Веско летя от Канарските острови през Париж и Москва. В руската столица той бе посрещнат от организаторите и пътува в един самолет до Хантимансийск с Левон Аронян (Армения) и Шахрияр Мамедяров (Азербайджан). Първите впечатления на Топалов от хотела са отлични.
 
Тази седмица към щаба ще се присъедини и неговият мениджър Силвио Данаилов. Шефът на шахмата в Европа и у нас посети вчера гроба на Боби Фишер в Рейкявик заедно с друга легенда - Гари Каспаров. Двамата са в Исландия за реализирането на проекта "Шах в училище". Ако беше жив, Фишер щеше да навърши вчера 71 години. Геният на шахмата почина на 17 януари 2008 г. именно в Рейкявик - града, в който стана световен шампион през 1972 г. в епична битка с Борис Спаски.