Българският национал Георги Терзиев, който в неделя вечерта блъсна с автомобила си момиче на пешеходна пътека Сливен, ще поеме изцяло лечението й, научи БЛИЦ.

16-годишната лекоатлетка е в болница със счупени ръце, крак и множество рани. Момичето ще претърпи най-малко три операции, като разходите ще бъдат платени изцяло от Терзиев. Футболистът е много притеснен и изплашен и се моли всичко с Десислава да бъде наред и тя да се възстанови. Защитникът, който получи повиквателна от Любослав Пенев, е готов освен финансово, да помогне и по всякакъв друг начин на ученичката и семейството й.

"Състоянието й е много сериозно, защото става дума за травматичен шок, тежък шок, при който детето е било отхвърлено между 7 и 10 метра, минавайки пешеходната пътека. Има множество нарушения в костната система. Счупени са двете ръце, десният крак, ребро. Десислава е спортист, това я е спасило, защото умее да контролира тялото си. Тя е лекоатлетка, но оттук нататък й предстоят най-малко три операции на крайниците. Дано не се наложи да бъде оперирана и някоя от кухините - било то гръдна или черепна кухина, където имаме много основания да се притесняваме", сподели лекар от екипа, който лекува лекоатлетката.

Както БЛИЦ първи информира, Терзиев потроши 16-годишната ученичка на пешеходна пътека в Сливен в неделя вечерта. Защитникът не е употребил алкохол, но според информациите е карал с превишена скорост.