НЕШВИЛ ПРЕДАТЪРС – Колорадо Авъланч 5:4
(0:1, 3:1, 2:2)
В серията: 2:0 за Нешвил
* Раян Хартман вкара на празна врата 1:09 минути преди края и донесе победата, с която Нешвил поведе с 2:0 в плейофната серия на Западната Конференция на НХЛ. Кевин Фиала се отличи с гол и асистенция за успеха, а Виктор Арвидсон, Раян Джохансън и Остин Уотсън също се разписаха. Пека Рине направи 26 спасявания, а Пи Кей Субан и Матиас Екхолм добавиха по две асистенции. Нейтън Макинън завърши с едно попадение и едно голово подаване за Колорадо. Габриел Бурк, Габриел Лардеског и Александър Керфут също бяха точни за „лавините“, а Джонатан Берние отрази 28 удара. Третият мач от серията е в понеделник в Денвър.

ТАМПА БЕЙ ЛАЙТНИНГ – Ню Джърси Девилс 5:3
(1:1, 4:2, 2:1)
В серията: 2:0 за Тампа Бей
* Алекс Килорн вкара два от четирите гола на Тампа Бей през втората третина, а Лайтнинг стигна до успех, с който повече с 2:0 в плейофната серия на Източната Конференция. След второто му попадение Ню Джърси смени вратаря Крис Кинкейд, който получи пет попадения от 15 удара. Никита Кучеров, Брейдън Поинт и Тайлър Джонсън също бяха точни за „светкавиците“, а Андрей Василевски направи 41 спасявания. Нико Хишиър, Сами Ватанен и Блейк Колмън вкараха за „дяволите“, а резервният вратар Кори Шнайдър отрази 10 удара. Ню Джърси е домакин в третия мач от серията, който ще се играе в понеделник.

БОСТЪН БРУИНС – Торонто Мейпъл Лийфс 7:3
(4:0, 1:2, 2:1)
В серията: 2:0 за Бостън
* Давид Пастърняк блесна с хеттрик и три асистенции за успеха, с който Бостън удвои аванса си в плейофната серия на Източната Конференция. Давид Крейци, Рик Неш, Джейк ДеБръск и Кевън Милър също бяха точни за „мечките“, а Туука Раск направи 30 спасявания. Брад Маршан и Патрис Бержерон завършиха с по четири асистенции, а Тори Круг подаде за три гола. След като получи пет попадения в първия мач от серията, вратарят на Торонто Фредерик Андерсен допусна три гола от пет удара и беше заменен в средата на първата третина от Къртис Макелхини, който отрази 19 удара до края на мача. Мич Марнър, Тайлър Бозак и Джеймс ван Риймсдайк се разписаха за Мейпъл Лийфс. Следващите два мача от серията са в Торонто, а първият от тях е в понеделник.

Анахайм Дъкс – САН ХОСЕ ШАРКС 2:3
(1:2, 1:1, 0:0)
В серията: 2:0 за Сан Хосе
* Томаш Хертъл вкара победния гол в самото начало на втората третина, а Сан Хосе поведе с 2:0 в плейофната серия на Западната Конференция. Логан Кутюр се отличи с едно попадение и една асистенция. Маркус Сьоренсен също беше точен, а Мартин Джоунс направи 28 спасявания. Хампус Линдхолм завърши с гол и асистенция за „патоците“, а едно попадение добави Якоб Силверберг. Джон Гибсън отрази 32 удара. Анахайм приема третия мач от серията, който ще се играе в понеделник.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ